Известие

Collapse
No announcement yet.

Гадно тропане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз не мога да разбера карето с какво се държи към колелото това ми е малко тъмна Индия ,там има ли нещо което воже да се стяга защото към мотора гайките са натегнати и е перфектно

Comment

Проблема е открит.
      Отпред съм с VW джанти като едната от Голф другата от Пасат(имах едни 14-ки зимни и тея джанти, та викам защо да не ги сложа и да си спестя търсенето на зимни 13). Та джантата от голфа не опира в диска където трябва и остава около мм луфт между него и местата където джантата трябва да легне върху него. Следователно диска мърда напред и назад опирайки в болтовете в двете посоки и подрънква. Решенията които ми идват на ум са 2 - търся джанта като от другата страна или ще се стругова на тая централния отвор.

Следователно, ако някой случайно има джанта от Пасат B3 ето такава: http://upload.wikimedia.org/wikipedi...r_20080215.jpg може спокойно да ми пише(за препоръчване ако е от Пловдив)

Другия вариант е, ако някой има някакви железни джанти 14 които стават на 33-ката и са на промоционална цена(пусти студентски живот...) също може да ми пише.

Comment

Колега, имам стоманени джанти 4х98 със зимни гуми. 25 лева бройката (джанта+гума).
        Оригинални Алфа Ромео са от 145.
        0889893277 - Митко.
        Даже днес мога да ги донеса в Пловдив.
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от zilala Покажи съобщение
          Аз не мога да разбера карето с какво се държи към колелото това ми е малко тъмна Индия ,там има ли нещо което воже да се стяга защото към мотора гайките са натегнати и е перфектно
          хванато си е за полуоската, която е хваната пък с голямата гайка на главината ... после се избива леко

Иначе аз имам две железни 13ки за без пари, ако има нещо - лс ... да не го обръщаме на пазар тука.
          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Така, малко развитие. След като първоначално се предадох в борбата с проблема, направих втори опит след обилен обяд. Размених двете предни джанти(гумите са без посока, та не е проблем) и тази проблемната я стегнах с по-голям ключ малко по-стабилно и О ЧУДО! джантата легна идеално и плътно до диска, както и другата от отсрещната страна. Та този проблем е решен, благодаря ви искренно за помощта отново Подрънкването спря, но остана едно почукване, което вече явно си е от карето(почнах вече да го чувам как трака не само на леви, а и на десни завои). Чувам го и като върна рязко газта на първа и втора, без да изключвам от скорост.

На колегата Speeder благодаря за предложението, ще се замисля, понеже задните ми са летни.

Kris и на теб благодаря за предложението за джантите, но 13-ки имам 5 броя, просто ми е прекалено ниска с тях колата

Comment

Първоначално публикувано от McNicko Покажи съобщение
              Така, малко развитие. След като първоначално се предадох в борбата с проблема, направих втори опит след обилен обяд. Размених двете предни джанти(гумите са без посока, та не е проблем) и тази проблемната я стегнах с по-голям ключ малко по-стабилно и О ЧУДО! джантата легна идеално и плътно до диска, както и другата от отсрещната страна. Та този проблем е решен, благодаря ви искренно за помощта отново Подрънкването спря, но остана едно почукване, което вече явно си е от карето(почнах вече да го чувам как трака не само на леви, а и на десни завои). Чувам го и като върна рязко газта на първа и втора, без да изключвам от скорост.

На колегата Speeder благодаря за предложението, ще се замисля, понеже задните ми са летни.

Kris и на теб благодаря за предложението за джантите, но 13-ки имам 5 броя, просто ми е прекалено ниска с тях колата
              И все пак височината на колата не зависи от цолажа само. Ако не сложиш 185/60/14 или май беше 195/50/15 няма да имаш верен километраж. А височината от оста до периферията на гумата си е все една и съща

Comment

Е тя не зависи само от цолажа, а и от размера на гумите, както и най-вече окачването, но най-лесно малко височина се печели с по-високи гуми. В момента съм с 185/70/14, вярно че не показва съвсем вярно на 100% но разликата е минимална. Другия факт е, че колата ми стандартно е с 13-ки, а не 14 или 15 мисля 165/70/13 беше заводския размер. Та общо взето не ми пречи особено факта че километража не е 100% верен.

Comment

с 215/40/16 също ще имаш 100% верен скоростомер .. помисли си
                  33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                    Е, не писах за тоя размер щото вече ще си на джанта само . А и гумите са скъпи, а дупките - мнооооого

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                      То само това му липсва на хайванчето Ще бързам да си намеря такива даже преди да сменя карето, че да съм сигурен в разпадането му Пък и с тая силно изразена липса на хидравлика, паркирането ще е просто удоволствие

Comment

Първоначално публикувано от zilala Покажи съобщение

Като погледнеш колелото отвънка има на оста една голяма гайка,която се стяга с глух ключ 36.Тя стяга карето към главината.Като се охлаби тая гайка,се охлабва и лагера и от там се явява луфт в колелото.
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аз го проверих това на всичките колела са смачкани тея гайки и нямат мърдане !
                          Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Мдам и тук идва въпроса, първо има ли някавка специална тактика при развиването или и тук важи принципа - напъваш с дълга тръба и се надяваш гайката да се развие преди да се огъне търбата или въртока на ключа?

И могат ли после пак да се ползват тея гайки?

Питам, понеже след няколко дни(да спре да вали) ми предстои смяна на карето(днес ми го донесоха).

Comment

Първоначално публикувано от McNicko Покажи съобщение
                              Мдам и тук идва въпроса, първо има ли някавка специална тактика при развиването или и тук важи принципа - напъваш с дълга тръба и се надяваш гайката да се развие преди да се огъне търбата или въртока на ключа?

И могат ли после пак да се ползват тея гайки?

Питам, понеже след няколко дни(да спре да вали) ми предстои смяна на карето(днес ми го донесоха).
                              Ами желателно е с един секач внимателно да изправиш гайката и после напън. А ако после сложиш нова гайка трябва да внимаваш с натягането, докато старата вече е маркирана

Comment

Благодаря, ще се боря значи по този начин с проблема, а гайката после ще си е старата най-вероятно(ако взимам нова, ще преброя първо броя на резбите преди да сваля старата)

Сега остава да ида да дам някой друг лев за "камък" 36

Comment

Working...
                                X